Audi A3 Sportback g-tron за 25 900 евро в Германия

Main February 19, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5145 views | no comments

Audi обяви, че вече приема поръчки на А3 Sportback g-tron в Германия, където моделът се предлага с начална цена от 25 900 евро. Представен преди почти една година, по време на автомобилното изложение в Женева, A3 Sportback g-tron се задвижва от 4-цилиндров 1,4-литров TFSI бензинов агрегат със 110 к.с. и 200 Нм, който може да работи и с природен газ, и със специално разработен от марката синтетичен e-gas. При работа в режим e-gas, автомобилът не отделя никакви вредни емисии.
Audi A3 Sportback g-tron ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 сек и развива максимална скорост от 190 км/ч независимо от вида на използваното гориво. Автомобилът е снабден с два газови резервоара, всеки побиращ 7 кг компресиран природен газ при максимално налягане от 200 бара. Резервоарите са изработени от въглеродни влакна, подсилени с полимерни ленти (CFRP), и когато са пълни, теглото им достига 27 кг.
Автомобилът изразходва между 3,2 и 3,3 г/ 100 км газ. Когато работи на газ, може да измине около 400 км, докато с бензин разстоянието се увеличава до 900 км. Може да комбинирате двата режима на работа и така да изминете цели 1300 км.
Що се отнася до e-gas, това е синтетичен метан, произведен от Audi в изградена за тази цел фабрика, базирана в Долна Саксония, Германия. Според компанията това синтетично гориво е най-благоприятно за околната среда решение за изминаване на дълги разстояния. Амбицията на компанията с четирите кръга е тя да се превърне в първия автомобилопроизводител, произвеждащ устойчиви екологични горива, в случая - водород и e-gas.

 
Keywords:   Audi
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...