Michelin показа самовъзстановяващи се гуми

Main May 25, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6385 views | no comments

Между 18 - 22 май 2011 г. в Берлин се проведе десетото издание на Michelin Challenge Bibendum, световната среща на върха за устойчива мобилност. Това е единственото събитие в света, което обединява конструктори на леки и тежкотоварни автомобили, академични среди, производители на оборудване, доставчици на енергия, научни институти, публична власт и неправителствени организации, за изграждане на обща визия за по-безопасен, по-чист транспорт на бъдещето.
В това му издание Michelin представи пет типа иновации за гума и три революционни технологии. Сред новостите са първата самовъзстановяваща се гума за леки автомобили. Тя е способна да се придвижва по заострени повърхности без да изгуби нито грам налягане. Изработена е от уникална каучукова смес, която веднага запушва дупките в протектора. В допълнение към химичните компоненти и физическите свойства на гумата, екипите за научна и развойна дейност на Michelin проучват нови окомплектовки на гуми и колела.
Въз основа на анализ на бъдещите ограничения, които производителите на автомобили ще трябва да преодоляват при проектиране на нови градски, електрически и хибридни превозни средства, Michelin разработи окомплектовки с невиждани до сега размери - 10-инчови гуми и колела (175/70 R10), които предоставят едно и също качество на пътя както 14-инчовите гуми (175/65 R14). Що се отнася до поведение на пътя и спирачната способност, гумата с колело Michelin е толкова ефективна, колкото и оригиналната гума.
В допълнение към гумите компанията проучва нови начини за максимално повишаване на енергийната ефективност. В сътрудничество с други основни играчи в индустрията за проектиране на превозни средства на бъдещето, Michelin не изключва области на научни изследвания и преследва всички възможности за иновации, така че да може да подходи към предизвикателството по отношение на материалите от всички страни. Едно от новаторските направления на Michelin е разработването на електродвигател, чиято енергийна производителност е над три пъти по-висока от тази на двигателя с вътрешно горене.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...