Специални издания на Aston Martin за Женева

Main February 20, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 4405 views | no comments

За предстоящото шоу в Женева 101-годишната марка Aston Martin е подготвила две специални издания. Едното - от гамата на V8 Vantage, а другото – от линията на DB9.
V8 Vantage N430 е вдъхновен от GT4 и идва във версии купе и роудстер и с мощност от 436 к.с. при 7300 об/мин, което го доближава до енергичния модел с индекс S. Стандартно той е обзаведен със седалки от въглеродни влакна и кевлар и лети джанти с графитен цвят. Може би поради тази причина моделът е с 20 кг по-лек. Версията е способна да развие макс. скорост от 305 км/ч и ускорява от място до 100 км/ч за 4,6 сек. Двигателят задвижва задните колела през спортна 6-степенна механична предавателна кутия с опцията тя да бъде и 7-степенната автоматизирана Sportshift II с много къси предавки. Силовият агрегат е 4,7-литров, предно разположен. Индексът „N” в името идва от пистата Nordschleife, онази част от Nurburgring, където се намира тестовият център на Aston Martin. Отвън и отвътре преобладават акцентите в цвят тъмен графит. Доставките на N430 започват от септември, като обявената цена е 110 000 евро.
Новата разработка на тема DB9 носи емблематичното име Carbon Black или Carbon White и въвежда 6,0-литровия V12 в царството или на абсолютния карбонов мрак, или на съответната белота. Припомняме, че цитираният двигател позволява скорост от порядъка на 300 км/ч. Характерни за новата карбонова линия са страничните ивици от въглеродни влакна по каросерията и прозорци, обрамчени в черно. Същият цвят е абсолютният цар и във вътрешността на автомобилите. Въртящият момент на двигателя без усилия достига до 620 Нм, а пикът на мощността – до 517 к.с. Видео

 
Keywords:   aston martin
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...